5 Temmuz 2015 Pazar

Seo Nedir Nasıl Yapılır

WEB SİTEMİZİN ARAMA MOTORLARINDA
 ÇIKMASI İÇİN OLMAZSA OLMAZ SEO
SEO, Web sitenizden en iyi şekilde verim alabilmeniz için olmazsa olmazınız, web sitenizi arama motorlarında çıkarmak için SEO, (Arama Motoru Optimizasyonu) mutlaka gereklidir. SEO, sitenizi ön plana çıkarmak için belli kriterler kullanarak google'de arama yapanların sitenizi bulması arama motorlarına sevdirecek bir yoldur. Arama motorları bir web sitesinin gözde olduğunu ziyaretçilerin artışından ve siteye Backlink (Başka Sitelerde Sitenizin Yayınlanması) ve o site için yapılan paylaşımlardan anlamaktadır. SEO, sitenizi ön planda tutmayı hedefler internet reklamlarından daha etkili uzun vadeli bir yatırım olarak nitelendirebiliriz


         SEO YAPMANIN SİTENİZE FAYDALARI

  • Sitenizin Değeri Artar
  • Siteniz Google Aramalarında Üst Sıralarda Yer Alır
  • Sitenizin Alexa (Ziyaretçi Trafiği Yükselir)
  • Satışlarınız Yükselir
  • Üyeleriniz Çoğalır 
Doğru bir şekilde yapılmış SEO, geri dönüşümlü etkiler bırakarak kazancınız artar.
  


SEO Nasıl Yapılır

1. Yazınıza mutlaka title (Başlık) vermelisiniz Google'nin en çok önem verdiklerindendir. Başlığınız                         mutlaka yazınızla ilgili olup, anahtar kelime içermelidir. Örnek; SEO nasıl yapılır.

2. Description (Açıklama) Sitenizin ne ile ilgi olduğunu Google botları bu açıklama kısmıyla bilmektedir. Sayfanıza gelen Google botları sitenizi indexlemesi (Kullanıcılarn Arama Motorlarında Sayfanızı Görüntülemesi) için  mutlaka bu tag'ı girmelisiniz bu tag, sayfanızın aramalarda çıkması için gereklidir.

3. Siteniz için Backlink, (Başka Sitelerde Sitenizin Yayınlanması) alın. Web sitenizin başka sitelerde yayınlanası google tarafından önemsenir ve sitenizin değeri artar.

4. Sitenizi güncel tutmanız size çok fayda sağlayacaktır. Web sayfanız güncel, linkler çalışır durumda olması gereklidir. Dolayısıyla sitenize ne kadar çok önem verip hem düzenli bir site hemde insanlara faydalı içerikler sunmanız Google'nin gözünde büyümeniz demektir.

5. Sitenize RSS Ekleyin. Google  botları RSS olmayan bir sayfayı daha seyrek ziyaret ederken RSS ekli bir web sayfasını hergün ziyaret eder ve sitenize her veri girişinizde anında arama motorlarına eklenir.

6. Site haritası vasıtasıyla sitedeki linkler hakkında google'yi bilgilendirmektir. Site haritasını göndererek, google botlarının sitenizdeki tüm içeriklerden haberdar olmasını sağlarsınız.

7. Doğru içerikle alakalı anahtar kelimeler seçilmeli, insanların en çok aradığı anahtar kelimeleri seçmekte sizin üst sıralarda olmanız bi hayli zor olacaktır. Çünkü büyük firmalar o anahtar kelimeler için uzman webmasterleri bünyesinde barındırıp kendilerini ön planda tutmaktadırlar. Anahtar kelimelerinizde daraltma yapabilirsiniz. Örneğin, çiçekçiler yerine, istanbuldaki çiçekçiler olarak anahtar kelimenizde daraltmaya gidebilirsiniz.